Zo style je een ladder

Zo style je een ladder

Zo style je een ladder

Toen we aan vrienden vertelden met wat voor project we nu weer bezig waren – een ladder maken – snapten ze hélemaal niet waarom. Of we er dan op zouden staan? Nee, voorlopig hebben we nog geen plannen als schilder of dakwerker! Wij vinden een ladder gewoon perféct als decoratie. En we tonen jullie vandaag hoe dan.

Zo style je een ladder Zo style je een ladder

Lichtjes

Een ladder is ideaal om een leuke ‘lamp’ van te maken. Wikkel er van die schattige, zomerse lampionnetjes omheen en zet ze ‘s avonds aan voor een gezellige sfeer. De kleurrijke bolletjes fleuren je interieur sowieso op!

lampjes Blokker

Zo style je een ladder Zo style je een ladder

Plaids

Hang een of meerdere (fleurige) plaids over je ladder. Niet alleen is het de perfecte opbergruimte (want zo nemen ze niet al te veel plek in), zo’n ladder met plaids creërt ook veel sfeer. Of je het nu heel wollig en rustig houdt of je kiest voor kekke tinten: een eyecatcher wordt de ladder sowieso.

Je kan dit trouwens ook met handdoeken in de badkamer, dat toonden we in deze post.

beige plaid IKEA | kleurrijke plaid Flying Tiger

Zo style je een ladder Zo style je een ladder

Planten en potten

Ook heel leuk: planten en/of potten aan je ladder hangen. Zoals we bij het wandrek deden, kan je met S-haken gemakkelijk potjes ophangen. Vul ze met een boeketje bloemen of leuke hangplanten of doe er iets anders van decoratie in. Vilten balletjes, bijvoorbeeld. Of hang een (lucht)plant in een bal op!

potten en haken IKEA | bol met plant Action

Zo style je een ladder Zo style je een ladder

Tijdschriften

Ook heel handig én mooi: tijdschriften over het rek hangen. Je kan natuurlijk een ‘rekje’ voor tijdschriften aan je ladder hangen (bijvoorbeeld met touw of S-haken), maar leuker nog is om de tijdschriften over je ladder te draperen. Kies voor bij elkaar passende covers die veel sfeer meebrengen.

tijdschriften Allerhande & Libelle

Zo style je een ladder Zo style je een ladder

Foto’s of posters

Je kan er ook voor kiezen om de ladder heel persoonlijk aan te kleden, door er bijvoorbeeld met klemmen (polaroid)foto’s aan vast te maken. Straalt zoveel gezelligheid uit! Je kan ook foto’s óp de ladder kleven, of met touwtjes vasthangen op verschillende hoogten. En hey, waarom geen leuke poster of bijvoorbeeld je eigen vakantie bucket list (freebie alert!)?

Er zijn véle manieren waarop je een ladder kan stylen en het is maar net waar je zelf zin in hebt. Houd je het graag rustig? Of ben je meer fan van drukke prints en vele kleuren? Wil je je ladder praktisch maken (en er bijvoorbeeld plaids over hangen) of is het puur decoratie? Alles kan, alles mag! Hopelijk hebben wij je daartoe geïnspireerd ;-)! Ons eigen eindresultaat spot je trouwens in de beginfoto van deze post. Wat vind je ervan? X

8 Comments

  1. Mylene

    Ik heb dit altijd al heel erg leuk gevonden en wilde ook heel lang een ladder in mijn kamer. Helaas is het er nooit van gekomen. Maar wie weet… Het is namelijk nog steeds heel leuk!

Geef een antwoord