Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Sinds we het lenteproof dienblad maakten voor moederdag, kregen we zin om ons appartement volledig op te fleuren. Een beetje nieuwe decoratie kan nooit kwaad en daarom namen we allereerst onze salontafel onder handen. Stiekem zijn we die, twee jaar nadat we ze zelf maakten, een tikkeltje beu en hoopten we ze op die manier weer leuker te maken. Of dat lukte? Oordeel zelf!

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Onze salontafel bestaat uit warm bruin gebeitst hout met zwarte poten. Zowel dat hout als het zwarte komen terug in het dienblad. De andere kleuraccenten van het dienblad zijn koel blauw en roze. Die tinten hebben we terug laten komen in de rest van de decoratie.

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

We kozen ervoor om te werken met verschillende hoogtes en maakten daarvoor gebruik van boeken en een grote kandelaar. De houten kandelaar past mooi bij de tafel en de ronde witte kaars erbovenop, zorgt voor een frisse touch. Verder plaatsten we een kaars en enkele planten(houders).

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Het grootste deel van de accessoires haalden we bij Action. Omdat we zo vaak dingen veranderen in ons huis, vinden we het zonde heel veel te investeren in decoratie. En omdat alles bij Action zo goedkoop is, kunnen we vaak nieuwigheden halen. Zo komen de betonnen vaas, de transparante plantenhouder en de kandelaar hierboven allemaal van daar. De onderzetters maakten we zelf. Het boek is “Niets meer aan te doen” door Christine Carter.

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

De ‘nepplant’ met vilten bolletjes maakten we ook zelf. We staken ze in een wel heel leuk vaasje, ook van Action. Het bloempotje ernaast komt van IKEA, de cactus van HEMA.

Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Naast het dienblad hebben we nog twee (mooie ;-)) boeken neergelegd. Onderaan het “Beauty” boek van Lauren Conrad, bovenaan ons eigen Blog Like A Boss boek. We werkten af met een kaars in een betonnen houdertje, ook van Action.

Zo styleden we onze salontafel en dienblad Zo styleden we onze salontafel en dienblad

Het is slim om je salontafel aan te kleden in één kleurenpalet, maar met verschillende texturen en hoogtes. Zo zie je bij ons een paar keer beton terugkomen, net als hout en de kleuren blauwgrijs en roze. De boeken helpen je om sfeer te scheppen en volume toe te voegen. En een dienblad, dat is altijd een goede basis voor een aangeklede salontafel! Wij vonden het leuk om jullie onze gestylede salontafel te laten zien en zijn benieuwd naar wat jullie ervan vinden! X

10 Comments

  1. Britt • AGAINST THE GRAIN

    Oh, komt dat glazen potje met dat plantje echt gewoon van de Action? Zo raar, haha, Action is echt super goed bezig op vlak van leuke spulletjes! Kei mooie combinatie! Eigenlijk is zo’n houten salontafeltje nog wel leuk om te decoreren. (Ik ga me inspireren op jullie!)

  2. Lonneke

    Het ziet er zo mooi uit! Helaas kan ik nu even niets met een salontafel, omdat mijn dochter er dan waarschijnlijk alles afgooit. Over een paar jaar weer ;-)
    Jullie hebben wel oog voor stijl! Love it!

Geef een antwoord