Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Sinds kort is er niet zo ver van mijn werk een Romain Roquette geopend, een van de beste – naar mijn mening – saladebars in Gent. Ze hebben er heerlijke salades en combinaties die ik zelf niet meteen zou bedenken, maar wel verrukkelijk vind. Toen ik er eens een salade met onder andere zoete aardappel en rode kool at, moést ik die zelf ook maken. Zoals dat meestal het geval is, smaakt zo’n zelfgemaakte variant toch nét een tikkeltje anders, maar daarom niet minder lekker! Dus ik deel graag het recept met jullie.

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

De geitenkaasdressing maak je met geitenkaas, olijfolie en rodewijnazijn (witte mag ook!).

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Verbrokkel een drietal plakjes geitenkaas tot zo klein mogelijke stukjes (doe dit met een vork). Giet er vervolgens olijfolie overheen en meng grondig. Kruid met peper en zout. Proef of je geen overdaad aan olijfolie smaakt en of de substantie al wat vloeibaar is. Giet er daarna nog wat azijn bij en meng weer goed. Als de substantie nog voldoende naar geitenkaas smaakt, maar ook voldoende lopend is, is je dressing klaar.

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing
Print
Soort recept: lunch
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totale bereidingstijd:
Aantal personen: 4 porties
Deze zoete maaltijdsalade breng je op smaak met een lekkere geitenkaasdressing. De salade bevat een perfecte mix tussen zoet en knapperig en vult super.
Ingrediënten
  • zoete aardappel, in blokjes gekookt
  • pompoen, in blokjes gekookt (of gestoomd)
  • rode kool, rauw
  • salade, dit is een mix met ook babyspinazie erdoorheen
  • een peer, in kleine stukjes gesneden
  • zelfgemaakte geitenkaasdressing (zie hieronder)
  • pompoenpitten
De stappen
  1. Doe de ingrediënten van de salade in één grote kom.
  2. Schep grondig om en giet er daarna de dressing overheen. Doe dit beetje bij beetje, zodat er overal evenveel vinaigrette overheen zit. Eventueel kan je de salade in een grote pot doen die je kan sluiten en vervolgens flink schudden met de pot. Of doe het zoals ik: met de handen! Veel gemakkelijker dan met bestek ;-).

Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing Zoete maaltijdsalade met geitenkaasdressing

Serveer de salade als ze nog lekker vers is — door de zachte ingrediënten wordt ze al snel flets. Echt iets om met een groep te eten, dus! Of je houdt de ingrediënten apart en doet ze pas samen wanneer je de salade wil opeten. In ieder geval is dit een ontzettend smaakvolle, royale salade waar je ongetwijfeld mee gevuld zal zijn. De zachte smaak van de geitenkaas, de zoete aardappel en pompoen, het iets zuurdere van de rode kool … De verschillende ingrediënten vormen samen een perfect geheel. Eet smakelijk!

5 Comments

Geef een reactie