Zin in een smaakvolle maaltijd die snel te bereiden valt? Dan zijn scampi’s altijd een goed idee! Je kan er vele kanten mee op en het smaakt eigenlijk altijd wel goed… maar dit gerechtje valt niet te overtreffen ;). We maakten scampi’s in een zoete maar ook pittige tomatensaus, met snijboontjes en penne. Zó klaar, en ontzettend lekker!
Je hebt nodig (2 personen):
– een portie penne
– 200g snijboontjes
– één of 2 rode pepers
– een potje tomatenconcentraat met groenten
– twee tenen knoflook (of meer naar smaak)
– scampi’s, dit zijn er met knoflookmarinade
Je brengt eerst en vooral een grote kom water aan de kook. Hier voeg je de penne aan toe, samen met de snijboontjes. Laat dit 10 minuten koken, tot zowel de penne als de snijboontjes zacht en goed van smaak zijn. Intussen neem je een koekenpan of wokpan en doe je daarin een flinke bodem olijfolie. Wees gerust royaal! Hierin ga je eerst de knoflook en peper fruiten. Vervolgens voeg je de scampi’s toe en bak je ze langs alle kanten goed aan. Wanneer ze bijna klaar zijn, schep je er de tomatenpuree bij. Breng nog op smaak met veel peper, wat zout en eventueel wat kruiden (wij voegden wat Italiaanse kruidenmix toe). Je kan ook chilipoeder toevoegen voor nog meer pit. Laat het mengsel nog even doorgaren tot de saus wat dikkig is en dan is je maaltijd klaar!
De scampi’s smaken heerlijk zoet door de tomatenpuree, maar de peper (en eventueel het chilipoeder) zorgen toch voor een pittige touch. De zachte penne en lekkere smaak van de snijboontjes complementeren dat supergoed! Deze maaltijd is niet alleen snel om te maken, maar ook heel zomers. Terrasje, flesje wijn erbij … genieten! Eet smakelijk!
Wauw, dit ziet er echt héérlijk uit! Zou zelf nooit aan de combinatie gedacht hebben dus bedankt voor het idee :-)
Prachtig gerechtje weer.
Leuke combi: snijbonen en scampi! Ziet er lekker uit,