Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Kan jij ook zo genieten van een sfeervolle barbecue buiten, onder de brandende zomerzon en in geweldig gezelschap? (Ja, dit is een retorische vraag.) Je kan ‘m nóg gezelliger maken door je tafel fleurig aan te kleden. Wat plantjes, drank in mooie kannen, gestylede borden en … leuke (+ praktische!) dekseltjes voor je drankjes. Deze fruitige dekseltjes van strijkparels zien er niet alleen op en top zonnig uit, ze beschermen je drinken ook tegen insecten én houden je kleurrijke rietjes op hun plek. Op naar de DIY!

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Je hebt vrijwel niks nodig voor deze DIY (gelukkig maar, want met dit weer rondrijden om supplies is zonde ;-)):

  • strijkparels/kralen in allerlei kleurtjes
  • een ronde vorm voor je strijkparels
  • bakpapier
  • een strijkijzer

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Het idee van deze dekseltjes is (voor wie het nog niet had opgemerkt ;-)) ‘zomers fruit’. Daarom dat we de vorm van allerlei citrusvruchten én van watermeloen hebben nagemaakt. Je kan er natuurlijk zelf op los experimenteren, maar hierboven zie je hoe je zo’n vormpjes maakt. Bij het citrusfruit begin je best met de witte lijnen en vul je daarna de rest op, bij watermeloen doe je eerst de buitenste cirkels. Daarna ga je zwarte stipjes random verspreiden en vul je alles op. Houd langs de binnenkant altijd een gaatje open voor je rietje! Bedek je kralen vervolgens met een stukje bakpapier, verwarm je strijkijzer en ga er dan met draaiende bewegingen over tot alle gaatjes dicht zijn. Niet té lang ook echter!

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Je bewaart je dekseltjes best nog even een nachtje onder een flinke stapel boeken of iets anders zwaar. Zo worden ze heel mooi plat, want door het strijken durven ze wel ‘ns omhoog te krullen. En dan hoef je alleen nog maar een fles lekker drinken te vullen, glazen en (papieren – zo vrolijk!) rietjes te voorzien. Tijd om bij je gasten uit te pakken ;-)

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Op lange, zomerse avonden vol lekker drinken dat er létterlijk fruitig uitziet! Veel plezier! X

14 Comments

  1. Klaske

    Dit vind ik echt megatof verzonnen, zo creatief! Nu wil ik het gewoon ook gaan maken hihi. Het ziet er heel vrolijk en zomers uit en daarnaast is het natuurlijk ook superhandig!

Geef een antwoord