Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Zuiderse, zoete ‘haute’ dogs

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Ze zijn een niet te stoppen trend: de ‘haute’ dogs. Hotdogs met meer dan gewoon een Zwanworst en klodder ketchup of mosterd tussen een sandwich. Hippe hotdogs bevatten vele ingrediënten, verfijnde smaken en voldoen prima als net avondmaal. Wij geven je alvast een perfect en vooral heerlijk zuiders en zoet voorbeeld!

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Wat je daarvoor nodig hebt:

  • varkensbraadworst (één broodje/worst per persoon volstond voor ons, dus deze ingrediënten zijn voor twee tot drie personen)
  • bruine afbakpistoletjes
  • basilicum
  • rucola (slamelange)
  • twee avocado’s
  • tomatensalsa (zelfgemaakt of uit pot)
  • een sjalot
  • twee tenen knoflook
  • geraspte pittige kaas
  • limoen

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Snijd de avocado’s in stukjes en doe hetzelfde met de sjalot en knoflook. Maak alles matig fijn, zodat je nog wat bite behoudt. Prak goed, meng door mekaar en besprenkel met het sap van één limoen. Kruid af met peper en zout. Zet dit even koel.

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Intussen bak je de braadworsten in kokosolie op een matig vuur. Laat ze langs de binnenkant mooi garen en zorg voor een flink bruine buitenkant. Terwijl je dat doet, bak je ook de broodjes alvast zoals vermeld op de verpakking.

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Doe het avocadomengsel royaal op je versgebakken broodjes. Wees zeker niet bang om veel te gebruiken, de smaak maakt het geheel té lekker!

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Plaats er je worst op, die je opensnijdt in de lengte. Daarin doe je dan weer tomatentapenade.

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Bestrooi met wat pittige kaas, kruid af met peper en zout en voeg verse basilicum toe.

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Als laatste kan je het geheel nog bestrooien met rucola/slamelange.

Zuiderse, zoete 'haute' dogs

Tadaa, je perfecte zoete, zuiderse hotdog is klaar! Omwikkel ‘m met een servet en koord wanneer hij uit de hand moet gegeten worden, of voorzie een bordje om smossen te voorkomen. Deze ‘haute’ dog zit namelijk behoorlijk vol! Maar hij is oh-zo-lekker en kan ook prima als avondmaal. De combinatie van het creamy maar toch stevige en frisse avocadomengsel met de zoete tomatensalsa is geweldig. Neem daar nog de gesmolten kaas, crispy gebakken worst en zuiderse basilicum en sla bij en je hebt een topcombinatie. Eentje die je op elk feestje wil serveren! Ook een grote aanrader voor de barbecue, trouwens. Je kan deze ‘haute’ dogs prima in de koelkast bewaren en 10 minuten afbakken in een matig warme oven. Helemaal perfect! Eet smakelijk! xo

2 Comments

Geef een antwoord